Taiteellisen johtajan tervehdys
20th Tampere Guitar Festival 4-9 June 2024

Uutiset

03.06.2022

Taiteellisen johtajan tervehdys

Tervetuloa Tampereen Kitarafestivaalille! Olemme innoissamme voidessamme jälleen järjestää tapahtuman normaaliin tapaan. Konserttielämä on elpymässä koronan jäljiltä ja mahdollisuus kommunikoida kasvotusten musiikin keinoin on saapunut takaisin elämiimme.

Tampereelle saapuu kesäkuussa monia mielenkiintoisia artisteja, kuten Suomen ensivierailut tekevät italialainen Carlo Marchione ja ruotsalainen Jacob Kellermann.

Carlo Marchione on yksi arvostetuimpia klassisia kitaristeja ja on tämän hetken kysytyimpiä opettajia. Hänet tunnetaan myös loistavana sovittajana. Hänen konsertissaan kuullaan muun muassa Telemannin, Schumannin ja Schubertin musiikkia, kitaralle sovitettuna. Jacob Kellermann tekee todella nousukiitoista uraa ja edustaa monipuolisuudellaan uutta säkenöivää kitaristipolvea. Konsertissaan hän soittaa yhdessä alttoviulisti Göran Fröstin kanssa. Konsertissa kuullaan muun muassa Suomen ensiesitys Tommy Haglundin Julian Breamin muistolle sävelletystä soolokitarateoksesta Beyond Farewell. Sekä Marchione että Kellermann myös luennoivat ja pitävät kitaransoiton mestarikursseja vierailunsa aikana.

G-Livelabin klubikonsertissa esiintyy Jukka Orma, joka on soittanut muun muassa Sielun Veljissä ja Hassisen koneessa. Yhtyeensä kanssa hän soittaa uusia versioita tunnetuista suomalaisista tangoista viime joulukuussa julkaistulta Argentiinan Pusta -levyltään.

Viime vuodet ovat olleet haastavia kaikille. Valitettavasti myös uudet uhat ja vääryys ovat jo toteutuneet. Nyt Euroopassa. Tästä johtuen toivon, että erityisesti tänä päivänä arvostamme vapaata kommunikaatiota ja mahdollisuutta kokoontua yhteen nauttimaan musiikista.

Iloitkaamme vapaudesta!
Otto Tolonen, taiteellinen johtaja

Tutustu festivaaliohjelmistoon