Saavutettavuus | Tampere Guitar Festival
20th Tampere Guitar Festival 4-9 June 2024

Saavutettavuus

Symbolit sivuillamme

ISA-tunnus Soveltuu pyörätuolia käyttäville

 Induktiosilmukka Induktiosilmukka

Lipunmyynti kohteessa Lipunmyynti kohteessa

Kuvailutulkkaus Kuvailutulkkaus

Saavutettavuuden ilmentyminen

Fyysinen saavutettavuus

Pääkonserttipaikoilla on selkeästi huomioitu esimerkiksi liikkumisen, paikalle saapumisen ja WC-tilojen esteettömyys. Konserttipaikoilla on läsnä koulutettuja vapaaehtoisia työntekijöitä, jotka pystyvät auttamaan liikuntarajoitteisten liikkumista. Konserttipaikojen välisen liikkumisen helpottamiseksi käytössä on bussikyydityksiä.

Kielellinen saavutettavuus

Festivaalin tiedotus on mahdollisimman selkeää ja yksiselitteistä. Seminaareissa ja mestarikursseilla on saatavilla tulkkausapua. Verkkosivustot ja pääosa ohjelmistotiedoista on monikielisiä (suomi, englanti, venäjä).

Taloudellinen saavutettavuus

Lippujen hintoja on porrastettu, jotta pienituloisimpienkin olisi mahdollista osallistua festivaalitapahtumiin. Alle 12-vuotiaat lapset pääsevät kaikkiin paikkaliputtomiin konsertteihin ilmaiseksi. Toimintarajoitteisten ihmisten avustajat pääsevät ilmaiseksi kaikkiin tilaisuuksiin. Tarjolla on myös useita pääsymaksuttomia tilaisuuksia.

Tiedollinen saavutettavuus

Yhdistys tiedottaa toiminnastaan säännöllisesti tehden siitä läpinäkyvää ja avointa.

Saavutettavuuskartoitus

Lue selkoversio

Tampere Guitar Festivalin tuorein ohjelmistoon ja palveluun liittyvä saavutettavuussuunnitelma on vuodelta 2016. Sen mukaisesti festivaali tunnistaa joka vuosi jonkin erityiskohderyhmän, jonka se pyrkii ohjelmistollaan ja palvelullaan saavuttamaan. Vuoden 2016 erityisryhmänä festivaali kohdentaa tapahtumia kehitysvammaisille lapsille, nuorille ja aikuisille.

Festivaali on ollut saavutettavuuden uranuurtaja Suomessa. Ensimmäiset toimenpiteet saavutettavuuden edistämiseksi koottiin Kitaraa kaikille! -julkaisuun vuonna 2011. Julkaisu on vapaasti ladattavissa tältä sivulta. Saavutettavuussuunnitelman voi tilata myös painettuna versiona.

Yhdistys ylläpitää ja kehittää saavutettavuutta jatkuvasti erillisen työryhmän avulla. Saavutettavuuskoordinaattori on käytettävissä erilaisten seminaarien ja työpajojen puhujaksi.

Saavutettavuussuunnitelma (2011)

Lataa ilmainen saavutettavuussuunnitelma
ISBN 978-952-92-8974-5 (PDF)

Voit tilata painetun version toimituskuluja (5 €) vastaan osoitteesta tomi (at) tgf.fi.
ISBN 978-952-92-8973-8 (nid.)

Lisätietoa

Marko Salonen
Saavutettavuuskoordinaattori

E-mail: marko ( at ) tgf.fi
Puh: 0400 506 798