Historiaa | Tampere Guitar Festival
Tampere Guitar Festival 3.-11.6.2017

Historiaa

Tomi Tolvanen toimi Tampereen kitaraseuran konserttisarjan taiteellisena johtajana vuosina 2004-2007. Tuona aikana rakentui merkittävä kansainvälinen kontaktiverkosto kitaransoiton ammattilaisiin. Yksittäisten konserttien ja kurssien järjestämisestä kasvoi halu toteuttaa laajamittaisempi kokonaisuus, joka palvelisi niin kitaransoiton opiskelijoita kuin kitaramusiikin ystäviä.

Ensimmäinen Tampere Guitar Festival järjestettiin vuonna 2005. Tuolloin kyseessä oli enemmänkin viikon mestarikurssi, sillä ainoa konsertti järjestettiin Laukaan kirkossa. Kurssi järjestettiin Tampereen työväenopiston opiskelijat ry:n Kesäpirtillä Ylöjärvellä. Vuonna 2006 järjestettiin ensimmäiset konsertit Tampereella, ja leiripaikaksi vaihtui Voionmaan opisto, joka mahdollisti useamman opettajan työskentelyn. Vuonna 2007 perustettiin Tampere Guitar Festivalin kannatusyhdistys ry, jonka alaisuuteen tapahtuma siirtyi. Aiemmin tapahtumaa hallinnoi Tampereen kitaraseura.

Tästä eteenpäin tapahtumien määrä on kasvanut vuosittain. Festivaalilla ovat esiintyneet lähes kaikki merkittävimmät klassisen kitaran taitajat. Onkin ollut luontevaa, että konserttitarjonta on laajentunut myös muihin tyylisuuntauksiin. Akustinen kitara on edelleen keskiössä, mutta tulevaisuutta suunnitellaan avoimin mielin.

Artistit vuodesta 2005

Kuvagalleria

"Ehkä joku päivä kirjoitan tälle sivulle laajemmankin historiikin. Nyt on kuitenkin aika suunnata kohti kymmenettä juhlavuotta."
-Tomi Tolvanen