Kitarakurssien viimeinen kesä Voionmaan opistolla
20th Tampere Guitar Festival 4-9 June 2024

Uutiset

30.04.2014

Kitarakurssien viimeinen kesä Voionmaan opistolla

[30.4.2014] Tampere Guitar Festivalin kitaraleiri ja mestarikurssit järjestetään tänä kesänä viimeistä kertaa Voionmaan opistolla. Syynä on Voionmaan opiston ja Oriveden Opiston yhdistyminen vuoden 2015 alussa. Yhdistyneiden opistojen koulutus järjestetään kesästä 2015 lähtien Orivedellä. Kitarafestivaalin osalta uusi kurssipaikka pyritään päättämään vuoden 2014 aikana.

Opistojen pitkäkestoisissa koulutuksissa on yhteensä kolmisensataa opiskelijaa. Oriveden ja Voionmaan opistojen yhdistämisestä on neuvoteltu viime kesästä asti. Opetus- ja kulttuuriministeriö on laajemminkin kannustanut kansanopistoja yhdistymään.

Voionmaan opisto on palvellut kitarafestivaalin kurssitarpeita erinomaisesti vuodesta 2006 saakka.
– Tuttuun ja turvalliseen ympäristöön on aina helppo palata, mutta asennoidumme muutoksen positiivisen uusiutumisen näkökulmasta, toteaa kurssien ja festivaalin johtaja Tomi Tolvanen. Myös monet konserttipaikoista ovat valikoituneet suhteessa opiston sijaintiin. Festivaalin logistiikka tullaan arvioimaan kokonaisuudessaan uudesta näkökulmasta. Sekä kitaraleirille että mestarikursseille on vielä muutamia vapaita paikkoja. Kurssit järjestetään Voionmaan opistolla viimeisen kerran 1.-7.6.2014. Lue lisää leireistä