Kitarakilpailun kaikki tulokset
20th Tampere Guitar Festival 4-9 June 2024

Uutiset

12.06.2019

Kitarakilpailun kaikki tulokset

Toista kertaa järjestetyn Suomen kitarakilpailun, The International Classical Guitar Competition of Finland, voitti italialainen Flavio Nati. Palkinnoksi hän sai 2 000 euron rahapalkinnon sekä mahdollisuuden toimia vuoden 2020 EuroStrings-artistina esiintyen eri puolilla Eurooppaa. Samalla hän osallistuu Espanjassa kesällä 2020 järjestettävään EuroStrings-mittelöön, jossa toisistaan mittaa ottavat voittajat 17 eurooppalaisesta kitarakilpailusta. EuroStrings-kisan voittaja palkitaan 8 000 euron rahapalkinnolla ja konserttikiertueella Kiinaan ja Yhdysvaltoihin.

– Finaalin taso oli korkea, arvioi tuomariston puheenjohtaja Seppo Siirala. – Kaikilla neljällä finalistilla oli melko erilaiset ohjelmat, jotka toivat esille erilaisia ominaisuuksia soittajista. Tämä tuotti tuomaristolle päänvaivaa, ja lopulta toinen sija päätettiin jakaa kahden soittajan kesken. Kilpailun voittaja Flavio Nati osoitti korkeaa muusikkoutta ja teknistä osaamista läpi koko kilpailun.

Toisen sijan jakoivat Akaasta lähtöisin oleva Taideyliopisto Sibelius-Akatemian opiskelija Kasperi Leponiemi sekä meksikolainen Jesus Serrano Huitron, joka palkittiin myös yleisön suosikkina ja sai kotimaisen Alba Recordsin levytyssopimuksen. Kolmas palkinto myönnettiin venäläiselle Egor Svezchentceville. Kilpailu järjestettiin Tampere Guitar Festivalin yhteydessä yhteistyössä Tampereen Musiikkiakatemian kanssa. 

Uutuutena nuorten sarja

Suomen kitarakilpailu laajeni tänä vuonna koskemaan myös nuoria soittajia, joille oli kolme ikäryhmää. Nuorten sarja oli osa 15. Tampere Guitar Festivalia ja toteutettiin yhteistyössä Suomen kitaransoitonopettajien ja Tampereen Musiikkiakatemian kanssa.

Nuorten sarjan tuomariston puheenjohtaja Andrzej Wilkus kommentoi kisaa seuraavasti:

– Kilpailussa oli erittäin hyvä taso. Korviinpistäväksi seikaksi muodostui, kuinka kitaraa voi soittaa hyvin, mutta samalla kuitenkin niin monella eri tavalla. Kaikki kilpailijat onnistuivat hienosti omissa esityksissään ja eläytyminen omiin kappaleisiin oli huippuluokkaa.

Tuomaristo huomioi myös laaja-alaisen osallistumisen ja runsaan yleisömäärän.

Ryhmä 1 (12v ja nuoremmat)
Nuorimman ryhmän voittajaksi valittiin Eeli Huovinen. Hänet palkittiin D’Addarion lahjapaketilla ja Vuoden Lavaleijona -kunnianimellä, joka piti sisällään 100 € lahjakortin nuottikauppa Ostinatoon. Toiseksi sijoittui Tuomas Kujala sekä jaetulle kolmannelle sijalle Oskar Kalmanlehto ja Aarne Syrjänen. He kaikki saivat 40 € suuruisen rahapalkinnon.

Ryhmä 2 (13-15v)

 • 1. sija: Oskari Suominen – 80e, D’Addarion lahjapaketti, RC Strings -lahjapussi
 • 2. sija: Arul Medini Arul Jothi – 50e, D’Addarion lahjapussi
 • 3. sijaa ei jaettu
 • Tunnustuspalkinto: Veikka Ruotsalainen – 20e
 • Vuoden Lavaleijona (100e lahjakortti Ostinatoon): Polina Krjukova

Ryhmä 3 (16-18v)

 • 1. sija: Joonas Jääskeläinen – 140e, D’Addarion lahjapaketti, RC Strings -lahjapussi
 • 2. sija: Eetu Yrjänä – Vuoden Lavaleijona (100e lahjakortti Ostinatoon), D’Addarion lahjapussi
 • 3. sija: Olli Jäske – 60e
 • Tunnustuspalkinto: Niina Kampman – 40e
 • Lisäksi kärkikolmikko sai konserttikiertueen (yhteistyössä: Suomen kitaransoitonopettajat, Kantakaupungin kitarakonsertit, Turun kitarafestivaali ja Tampereen musiikkiakatemia)

Lisäpalkinto: Sibelius-akatemian teemapäivä

 • Ryhmä 1: Aarne Syrjänen ja Oskar Kalmanlehto
 • Ryhmä 2: Arul Jothi ja Oskari Suominen
 • Ryhmä 3: Olli Jäske ja Matias Kari

Lisäksi kaikki osallistujat saivat kotimaisten kitaristien signeeratun levyn ja kunniakirjan.