Ohjelma julkaistu ja liput myynnissä
20th Tampere Guitar Festival 4-9 June 2024

Uutiset

24.03.2019

Ohjelma julkaistu ja liput myynnissä

Akustisen kitaran taitajat konsertoivat Tampereella

15. juhlavuottaan viettävä Tampere Guitar Festival on julkistanut tulevan kesän ohjelmistonsa. Luvassa on tuttuun tapaan monipuolinen katsaus akustisen kitaran maailmaan. 3.-9.6.2019 järjestettävän tapahtuman pääesiintyjiä ovat kitaran pioneerit Assad Brothers Brasiliasta, vauhdikkaan fingerstylen taitava Frank Vignola Duo Yhdysvalloista sekä kotimainen klassisen kitaran suurmies Timo Korhonen. Tapahtumassa esiintyy myös eri puolilta maailmaa saapuvia nuoria lupauksia, jotka tulevat Suomeen osana meneillään olevaa EU-hanketta.

Tänä vuonna kitarafestivaalin painopiste keskittyy entistä voimakkaammin Tampereen keskusta-alueelle.

– Olemme toteuttaneet festivaalia 14 vuotta yhdistäen eri puolilla Pirkanmaata järjestettäviä konsertteja leirikeskuksissa järjestettyihin kitarakursseihin. Nyt haluamme kehittää tapahtumaa joustavammaksi ja keskittää valtaosan toiminnasta entistä saavutettavammaksi Tampereen keskustan tuntumaan, kertoo festivaalin perustaja ja johtaja Tomi Tolvanen.

Festivaalin vuonna 2018 alkanut yhteistyö Tampereen Musiikkiakatemian kanssa mahdollistaa eri toimintojen yhdistämisen yhteen paikkaan. Konsertteja järjestetään kuitenkin Tampereen lisäksi yhä myös Nokialla, Pirkkalassa ja Kangasalla.

– Ympäristökunnissa järjestettävät konsertit lisäävät tapahtuman monimuotoisuutta ja palvelevat paikallisia asukkaita, jotka eivät Tampereelle konsertteihin välttämättä lähtisi, arvioi Tolvanen.

Vuoden 2019 kitarafestivaali koostuu konserteista, Suomen kitarakilpailusta, kitarakursseista ja luennoista, joihin ovat tervetulleita kaikki musiikista kiinnostuneet. Tapahtuman lipunmyynti on alkanut, ja koko ohjelma löytyy osoitteesta tgf.fi.