Flamenco ja folk soi kevään viimeisillä Hauliklubeilla 3.-4.5.2017
20th Tampere Guitar Festival 4-9 June 2024

Uutiset

25.04.2017

Flamenco ja folk soi kevään viimeisillä Hauliklubeilla 3.-4.5.2017

[25.4.2017] Kevätkauden viimeiset Hauliklubit Pispalan Haulitehtaalla järjestetään 3.-4.5.2017. Tarjolla on kotimaista flamencoa ja raikasta folkia. Klubit ovat Tampere Guitar Festivalin kannatusyhdistyksen järjestämiä, ja ne ennakoivat kesäkuussa starttaavaa kolmattatoista kansainvälistä Tampere Guitar Festivalia.

Flamencon taikaa

Keskiviikkona 3.5. Hauliklubilla esiintyy kaksi kotimaista akustisen kitaran taitajaa. Illan aloittaa helsinkiläinen Oliver Palm. Hän on opiskellut klassista kitaraa Sibelius-Akatemian nuoriso-osastolla ja solistisella osastolla vuodesta 2012 opettajinaan Janne Malinen, Andrzej Wilkus ja Jukka Savijoki. Hän on lisäksi soittanut flamencokitaraa Joonas Wideniuksen oppilaana vuodesta 2011. Hänet on palkittu toisella palkinnolla "Giovani musicisti" Citta di Treviso -kitarakilpailussa Italiassa 2014, tunnustuspalkinnolla II international youth guitar competition -kilpailussa Tallinnassa vuonna 2013 ja VIII Tampere Guitar Festivalin "Young Talent" -palkinnolla vuonna 2012.

Illan flamenco-osuudesta vastaa Joonas Widenius, joka kuuluu kiistatta maan flamencokitaristien parhaimmistoon. Alle kouluikäisenä aloitettu kitaransoitto on vienyt muusikkoa Suomesta aina Espanjan kamaralle saakka. Näiltä matkoilta saadut inspiraatiot ja opit ovat vaikuttaneet lähtemättömästi hänen musiikkiinsa sekä soittoonsa. Wideniuksen pohjana kaikuu flamencokitaran sävelet, mutta hänen omaleimainen sävelkielensä ottaa jatkuvasti vaikutteita ympäristöstään. Vaikutteet voivat tulla jazzista tai vaikkapa omasta kansanmusiikistamme.

Folkia yli rajojen

Kevään viimeisen Hauliklubin torstaina 4.5. starttaa tamperelainen Niina Mönkkönen & Vapaamuusikot, joka tarjoilee maanläheistä tarinankerrontaa bluesin ja folkin keinoin. Trio luo soitollaan maaseudun maisemat ja heinähattutunnelman kuulijan nenän eteen ja tempaisee välittömästi maailmaansa. Lauluissa soi kaiho, toivo ja rakkaus. Sanoitukset syntyvät Niinan kynästä kuten pääosa sävellyksistäkin – sovituksesta vastaa koko yhtye.

Venäläis-kuubalainen Trio Pal Mundo soittaa menevää musiikkia sekoittaen kuubalais-afrikkaisia sävyjä länsimaiseen taidemusiikkiin. Luvassa on kuumaa lyömäsoittimien ja 5-kielisen basson ilottelua ketterän kitaran siivittämänä. Trion muodostavat kolme keskenään täysin erilaista huippumuusikkoa: klassinen kitaristi Arthur Bochkivskiy, basisti Vladimir Shalnev ja kuubalainen lyömäsoittaja Yoel Gonzalez. Näiden taitureiden erilaisuutta sekä virtuositeettia yhdistellen syntyy monimuotoista musiikkia, jota värittävät sekä aasialaisille, afrikkalaisille että latino-amerikkalaisille kulttuureille tyypilliset rytmit, intonaatiot sekä sointivärit.

Ennakkoliput konsertteihin maksavat 13,50 € ja myynnissä on myös 23 € arvoinen Haulikombo, joka sisältää pääsyn molempiin klubeihin. Show & Street food -paketti on myynnissä vain torstain konserttiin hintaan 25 €. Liput ovelta maksavat 15 € ja hiukopalaa kaipaaville tarjolla on Iltamenu molempina päivinä.

Lue lisää