Suomalaistaituri kansainvälisen kitarakilpailun finaaliin
20th Tampere Guitar Festival 4-9 June 2024

Uutiset

19.09.2021

Suomalaistaituri kansainvälisen kitarakilpailun finaaliin

Kansainvälisen kitarakilpailun semifinaali pidettiin videokilpailuna 18. syyskuuta. The International Classical Guitar 2 in 1 Online Competition 2.0 on kahden kitaratapahtuman, Tampere Guitar Festivalin ja espanjalaisen Petrerin kitarafestivaalin, yhteistyössä järjestämä mittelö. Kilpailun ensimmäiselle kierrokselle ilmoittautui 64 kitaristia 27 eri maasta. Semifinaalivaiheeseen valittiin 28 kitaristia. Molempien maiden tuomaristot ovat nyt valinneet heistä neljä kilpailijaa Suomen ja Espanjan finaaleihin. Espanjan loppukilpailuun pääsi myös suomalaiskitaristi Otto Kentala. Finaalit, jotka järjestetään 31. lokakuuta, esitetään tapahtumien YouTube-kanavilla.

Kitaristi Otto Kentala (s. 1996) aloitti musiikkiopintonsa 8-vuotiaana Keski-Pohjanmaan konservatoriossa Hannu Annalan johdolla. Tällä hetkellä hän viimeistelee musiikin maisterin tutkintoaan Sibelius-Akatemiassa, jossa hänen opettajinaan ovat olleet Otto Tolonen, Ismo Eskelinen, Jukka Savijoki ja Andrzej Wilkus. Vuonna 2018 Kentala voitti Tampereella järjestetyn kansainvälisen Suomen kitarakilpailun toisen sijan ja yleisön suosikki -äänestyksen. Nyt Kentala on valittu Petrerin kitarakilpailun finaaliin sen 20-vuotisen historian toisena suomalaiskitaristina. Edellisen kerran suomalaisväriä Espanjan loppukilpailuun toi Patrik Vena vuonna 2003.

Finalistit satunnaisessa järjestyksessä sekä maa, jonka finaaliin kisaaja on valittu:

  • Bruno Madeira, Brasilia (Suomi)
  • Otto Kentala, Suomi (Espanja)
  • Ema Kapor, Serbia (Suomi ja Espanja)
  • Katarzyna Smolarek, Puola (Suomi ja Espanja)
  • Pasquale Vitale, Italia (Suomi ja Espanja)

Yleisön valitsema semifinaalin suosikkiartisti on italialainen Federico De Conno. Kuubalainen Leo Brouwer sävelsi semifinaaliin teoksen Motivos de Son No.1, joka on Suomen ja Espanjan festivaalien yhteinen tilausteos. Hän myös valitsee teoksen parhaan tulkinnan kitaristi Ricardo Gallénin suorittaman esikarsinnan pohjalta, ja voittaja paljastetaan kilpailun tulosjulkistuksen yhteydessä 1. marraskuuta 2021.

Katso tulosjulkistusvideo, jolla puhuvat tuomarit Seppo Siirala ja Anabel Montesinos