Kitarapääkaupunki Tampere syttyy jälleen 
20th Tampere Guitar Festival 4-9 June 2024

Uutiset

31.05.2019

Kitarapääkaupunki Tampere syttyy jälleen 

Akustisen kitaran taitajat eri puolilta maailmaa kokoontuvat Tampereelle 3.-9. kesäkuuta. Kyseessä on 15. kertaa järjestettävä kitarajuhla Tampere Guitar Festival. Tapahtumaviikko on täynnä konsertteja, kursseja ja luentoja. Samassa yhteydessä järjestetään myös Suomen kitarakilpailu.

Tampereen kitarafestivaalin 15. juhlavuosi esittelee laajan kattauksen akustista kitaramusiikkia. Soittajia paikalle saapuu Suomen ja Euroopan lisäksi Japanista, Venäjältä, Brasiliasta, Meksikosta ja Yhdysvalloista. Konsertteja järjestetään Tampereen lisäksi Kangasalla, Nokialla ja Pirkkalassa. Lisäsäväyksen tuovat elämykselliset Show & Dinner -tilaisuudet, kuten Keskiyön kitararisteily Pyhäjärvellä.

Tämän kesän pääesiintyjiä ovat kotimainen kitarataituri Timo Korhonen, kitaran pioneerit Sérgio ja Odair Assad Brasiliasta sekä legendaarinen yhdysvaltalaisduo Frank Vignola ja Vinny Raniolo. Festivaalin aikana kuullaan myös kantaesitys Tuomas Turriagon kitarasonaatista, jonka esittää Janne Malinen osana konserttia Music from Finland & more.

Toista kertaa järjestettävä Suomen kitarakilpailu laajenee. Tänä vuonna ikärajattoman sarjan lisäksi toteutetaan Nuorten sarja, jossa on kolme eri ikäryhmää. Kisakokoaa yhteen kaikkiaan lähes 50 kitaristia Suomesta ja maailmalta. Ikärajattoman sarjan voittaja saa rahapalkinnon ja tamperelaisen sarjakuvapiirtäjä Heikki-Pekka Miettisen suunnitteleman patsaan lisäksi EuroStrings Artist -tittelin, jonka ansiosta hän kiertää vuonna 2020 eurooppalaisia kitarafestivaaleja ja osallistuu kiertueen huipentumaan, EuroStrings-kitarakilpailuun. Siinä 17 kisavoittajaa mittelöi pääpalkinnosta, johon sisältyy muun muassa 8 000 € rahapalkinto ja konserttikiertue Kiinassa ja Yhdysvalloissa.

Kitaraa kaikille

Tampereen kitarafestivaaleille saapuu useita vuoden 2018 EuroStrings-artisteja. Heidän vierailuunsa sisältyy konsertointia, opettamista ja kursseille osallistumista. Paikallista vaikuttavuutta lisää esiintymiset perinteisestä poikkeavissa paikoissa teemalla Kitaraa kaikille. Tällaisia ovat kitaraa esittelevä lastenkonsertti pääkirjasto Metson satuhuoneessa, konsertti kehitysvammaisteatteri La Stradassa ja esiintyminen nuorisopsykiatrian osastolla Nokian Pitkäniemessä. Taustalla on käynnissä oleva EU-hanke EuroStrings, jossa on mukana 17 eurooppalaista kitarafestivaalia. Hanke jakaa myös stipendejä tuen tarpeessa oleville. Tänä vuonna ilmaisen osallistumisen Tampereen tapahtumaan saa unkarilainen Tamas Kőrös.

Lue lisää