Suomen kitarakilpailu 2019
20th Tampere Guitar Festival 4-9 June 2024

Uutiset

12.02.2019

Suomen kitarakilpailu 2019

KITARAKILPAILUN JA -KURSSIEN ILMOITTAUTUMINEN KESÄLLE 2019 ON ALKANUT

Suomen kitarakilpailu järjestetään ensi kesänä Tampereella toista kertaa. Uutuutena mukana on Nuorten sarja, jossa on kolme ikäryhmää. Kilpailun järjestää Tampere Guitar Festival yhteistyössä Suomen Kitaransoitonopettajat ry:n ja Tampereen Musiikkiakatemian kanssa. Tarjolla on myös kitarakursseja kaikenikäisille.

Nuorten sarja
- 12–vuotiaat ja nuoremmat
- 13–15-vuotiaat
- 16–18-vuotiaat

Kansainvälinen sarja
- Ei ikärajaa

Nuorten sarjan luonne on vahvasti katselmuksenomainen, ja sarjan keskeinen tavoite on tukea ja kannustaa nuoria soittajia. Tätä halutaan tukea myös kilpailun ohessa järjestettävillä kitarakursseilla, joihin voi osallistua myös ilman kilpailua. Osallistujat valitaan ilmoittautumisjärjestyksessä, ja ilmoittautumisaikaa on 30.4.2019 saakka.

Myös ikärajattoman kansainvälisen sarjan ilmoittautuminen on alkanut. Ensimmäinen kierros toteutetaan tänä vuonna YouTube-videokilpailuna. Tuomaristo valitsee kilpailuvideoista suosikkinsa, jotka kutsutaan jatkamaan kilpailua Tampereelle. Valituista eniten videojakoja saanut kilpailija saa ilmaisen osallistumisen jatkokierroksille. Ilmoittautuminen päättyy 15.3.2019.

Lue lisää