Petri Kumelan levynjulkaisukonsertti Tampereella
20th Tampere Guitar Festival 4-9 June 2024

Uutiset

24.10.2020

Petri Kumelan levynjulkaisukonsertti Tampereella

Petri Kumela tuo 6.11. Tampereen kitarafestivaalin lavalle pitkään hautuneen Pienet otukset -kokoelmansa. Levy julkaistiin huhtikuussa 2020 yhdessä Kumelan, kuvittaja Erika Kallasmaan sekä runoilija Laura Ruohosen otussävellyksiin pohjautuvan Otus Opus -runokuvakirjan kanssa. Ruohonen ja Kallasmaa myös vierailevat TGF:n konsertissa visualisoinnin ja runojen merkeissä.

Kokoelmasta on tullut ikään kuin Kumelan henkilökohtainen eläintarha, jonka synnyttämiseen ovat osallistuneet lukuisat eturivin säveltäjät ympäri maailmaa. Kumela on maamme kiinnostavimpia ja monipuolisimpia kitaristeja, joka tunnetaan ennakkoluulottomuudestaan sekä muuntautumiskyvystään. Pienten otusten tähdittämässä konsertissa päästään todistamaan näitä molempia ominaisuuksia kappaleiden tyylilajien sekä tunnelman vaihdellessa laidasta laitaan. Uutuuslevy on saanut menestysarvostelut Helsingin Sanomissa (16.4.) ja Hufvudstadsbladetissa (29.9.).

Konsertti kuullaan TURVALLISESTI livenä Tampereen konservatorion Pyynikkisalissa perjantaina 6.11. rajoitetulle yleisömäärälle sekä streamattuna TGF:n YouTube-kanavalla.

Lue lisää levynjulkaisukonsertista

Mangusti kohtaa kobran, rapu pissaa päästään, malluainen mölisee ja liito-orava etsii pesäkoloa. Kuka syö sulhasensa ja kenen hammas puree betonia? Riemastuttavaa runofaktaa ja loisteliaita kuvia pienten otusten ja ötököiden ällistyttävästä elämästä! 

Villit ja viisaan humoristiset runot perustuvat kiehtoviin eläinfaktoihin ja otuksista tehtyihin kitarasävellyksiin. Laura Ruohonen lausuu ja Petri Kumela soittaa Erika Kallasmaan upeiden kuvien värittäessä kokonaisuutta. Lastenkonsertti järjestetään TURVALLISESTI Kirjasto- ja kulttuuritalo Vrrassa Nokialla perjantaina 6.11. klo 10 ja siihen on vapaa pääsy (ennakkovaraus vaaditaan).

Lue lisää lastenkonsertista