Classical Guitar Weekend 12.-13.1.2018
20th Tampere Guitar Festival 4-9 June 2024

Uutiset

08.01.2018

Classical Guitar Weekend 12.-13.1.2018

Tampere Guitar Festivalin järjestämä Classical Guitar Weekend lähestyy! 12.-13.1.2018 Tampere-talossa ja Suomalaisella klubilla järjestetään kaksi Gaalakonserttia sekä kitarakursseja klassiselle ja jazzkitaralle. Konsertit juontaa Karoliina Blackburn.

Perjantaina 12.1. Tampere-talossa järjestettävässä Gaalakonsertissa esiintyy useita kotimaisia klassisen kitaran tähtiä, jotka ovat luoneet myös kansainvälistä uraa. Mukana Gaalassa on kaikkiaan kuusi kitaristia: Otto Tolonen, Andrzej Wilkus, Janne Malinen, Osmo Palmu, Patrik Kleemola ja Jyrki Myllärinen. He esittävät monipuolisen kattauksen kitaramusiikkia – illan säveltäjänimiä ovat muun muassa Regondi, Segovia, Granados, Albéniz, Rautavaara, Ponce, Villa-Lobos ja Piazzolla.

Pääosissa tulevaisuuden tähdet Lauantaina 13.1. ohjelma jatkuu Tampereen Suomalaisella Klubilla. Edellisillan esiintyjät pitävät kitaransoiton mestarikursseja tulevaisuuden lupauksille. Opetusta seuraamaan ovat tervetulleita kaikki kiinnostuneet veloituksetta.

Viikonlopun huipentaa Nuorten taiteilijoiden gaala, jossa esiintyy Sibelius-Akatemian ja Tampereen Musiikkiakatemian kitaristit. Mukana ovat Pirkanmaan lupaavimmat nuoret muusikot, Sibelius-Akatemialle opiskelemaan päässeet Kasperi Leponiemi ja Francisco Vasques, sekä samassa opinahjossa opiskelevat Taavi Kiviranta, Santeri Rautiainen, Teuvo Taimioja, Aapo Grönlund, Kukka Lukkarinen, Joona Lintunen ja Oliver Palm. Tampereen Musiikkiakatemiaa edustaa kitarakvartetti, jossa soittavat Tuomas Kiiski, Sofia Ondruska, Mikael Wilska ja Jaakko Wirtanen. Konserttiohjelma on monipuolinen ja yllätyksellinen otos klassisen kitaran repertuaarista, joka pitää yleisön mielenkiintoa yllä lähes kahden tunnin ajan.

Lue lisää