20. Tampere Guitar Festivalin ohjelma on julkaistu
20th Tampere Guitar Festival 4-9 June 2024

Uutiset

19.12.2023

20. Tampere Guitar Festivalin ohjelma on julkaistu

Kansainvälinen Tampere Guitar Festival täyttää 20 vuotta. Yhdessä – Together -teeman ympärille rakentuva ohjelma on poikkeuksellisen monipuolinen ja mukana on yli 100 esiintyjää. Tapahtuma järjestetään 4.-9.6.2024 Tampereen konserttisaleissa ja klubeilla sekä Nokialla ja Pirkkalassa. Festivaalin pääkonsertit toteutetaan usean vuoden tauon jälkeen Tampere-talossa.

Musiikkia klassisesta Zappaan, yksin ja yhdessä

Juhlavuoden konserttien tyylillinen tarjonta on runsas. Monipuolisena kitaristina tunnettu Timo Kämäräinen tulkitsee Pat Methenyn teoksia yhdessä Ville Vannemaan johtaman Tampere Big Bandin kanssa. Kämäräinen on myös yksi Tampere-talon Isossa salissa järjestettävän juhlakonsertin solisteista. Siinä orkesterina on muun muassa Frank Zappaa esittävä 32-henkinen Laivaston soittokunta, jota johtaa kapellimestari Tero Haikala. Klubikeikoilla puolestaan esiintyvät world jazzia soittava Deodato Siquir Trio sekä fingerstyle-kitaristit Mario Parizek ja Petteri Sariola.

Perinteiseen tapaan luvassa on myös runsaasti klassista kitaramusiikkia. Tämän genren päävierailija on erityisesti uuden musiikin tulkkina tunnetuksi tullut argentiinalainen Pablo Márquez. Sooloresitaalinsa lisäksi hän kantaesittää Tampereen kitarafestivaalin tilaaman Jukka Tiensuun teoksen yhdessä nykymusiikkiyhtye TampereRaw:n kanssa. Samaisessa konsertissa esiintyy myös kitarataiteilija Otto Tolonen. Lisäksi Tolonen nousee lavalle harvoin konsertoivan Kekkonen-kitarakvartetin riveissä, jonka muita jäseniä ovat Ismo Eskelinen, Petri Kumela ja Jyrki Myllärinen sekä vieraileva taiteilija, flamencotanssija Kaari Martin.

Nuorempaa esiintyjäkaartia edustaa Uppsala Guitar Quartet. Se koostuu neljästä palkitusta eurooppalaisesta kitaristista, jotka esiintyvät tapahtumassa myös soolokonserteissa. Muita tulevaisuuden tähtiä voi kuulla 5. Suomen kitarakilpailun ikärajattoman sarjan semifinaalissa ja finaalissa sekä Tampereen ammattikorkeakoulun kitaransoiton opiskelijoiden konsertissa.

Tapahtumaliput ja -passit ovat nyt myynnissä ja kilpailuun ilmoittautuminen on alkanut.

Tutustu tarjontaan