Tampere Guitar Festival 3.-11.6.2017

Tampere Guitar Festival

Kitarakilpailu - Nuorten sarja 2019

Päivitetty 10.2.2019

Suomen kitarakilpailun Nuorten sarja järjestetään ensimmäistä kertaa 3.-4.6.2019. Sen luonne on vahvasti katselmuksenomainen ja keskeinen tavoite on tukea ja kannustaa nuoria soittajia. Nämä säännöt koskevat ainoastaan Nuorten sarjaa. Kilpailua voi tulla seuraamaan veloituksetta.

Kilpailijoilla on mahdollisuus osallistua myös aktiivipaketilla, johon sisältyy myös opetusta. Lisäksi päivittäin on tarjolla konsertteja ja muuta ohjelmaa – myös opettajat ja huoltajat ovat lämpimästi tervetulleita mukaan. Kilpailun järjestää Tampere Guitar Festival yhteistyössä Tampereen Musiikkiakatemian ja Suomen Kitaransoitonopettajat ry:n kanssa.

>Lataa tulostettava esite

Katso nuorten kisa- ja opetusaikataulut tästä

Säännöt

Lataa säännöt (PDF)

Aika ja paikka

3.-4.6.2019 Tampereen Musiikkiakatemia, F.E. Sillanpäänkatu 9
Kitarakursseja järjestetään 6.6. saakka.

Ikäryhmät

 • Ryhmä 1: 12-vuotiaat ja nuoremmat
 • Ryhmä 2: 13–15-vuotiaat
 • Ryhmä 3: 16–18-vuotiaat

Ikä katsotaan 3.6.2019 tilanteen mukaan. Opetusta on tarjolla myös yli 18-vuotiaille.

Osallistuminen

Kilpailuun (Ryhmät 1-3) voivat ottaa osaa kaikki musiikkioppilaitosten, ammattikorkeakoulujen ja Sibelius-Akatemian nuorisokoulutuksen opiskelijat sekä yksityisopetukseen osallistuvat Suomesta ja ulkomailta.

Kilpailuun ilmoittaudutaan 1.2. - 30.4.2019 sähköisesti osoitteessa www.tgf.fi. Ryhmien 1 ja 2 osallistujat hyväksytään ilmoittautumisjärjestyksessä. Jos Ryhmään 3 (16–18-vuotiaat) on hakijoita enemmän kuin voidaan ottaa vastaan, tulee jokaisen tähän ryhmään hakijan toimittaa videoesitys (tarkemmat video-ohjeet lähetetään tarvittaessa).

Kilpailijat ja heidän opettajansa huolehtivat itse matkoista ja majoituksesta – järjestäjältä voi varata kaveri- tai perhemajoituksen, joka on keskitetty kisapaikan läheisyyteen. Ryhmän 3 (16–18-vuotiaat) finalistit voivat käyttää omia duopartnereitaan omalla kustannuksellaan. Vaihtoehtoisesti duo-osuuden voi soittaa kilpailun järjestämän soittajan kanssa veloituksetta (harjoitusajat sovitaan finalistien julkaisun jälkeen).

Maksut

Osallistumismaksu ja mahdolliset lisäpalvelut (opetus ja majoitus) laskutetaan ilmoittautumisen jälkeen – ilmoittautuminen on sitova. Jos kisapaikka peruuntuu järjestäjän puolelta, maksu palautetaan kokonaisuudessaan. Maksua ei palauteta, jos kilpailija peruu osallistumisensa.

 • Ryhmä 1: 40 €
 • Ryhmä 2: 50 €
 • Ryhmä 3: 80 €

Ohjelmisto

Ryhmä 1: 12-vuotiaat ja nuoremmat – ma 3.6.2019

Ryhmässä 1 on yksi kierros ja esityksen enimmäiskesto on 8 minuuttia. Ohjelman tulee sisältää sekä nopea- että hidastempoista musiikkia. Muilta osin ohjelma on vapaavalintainen ja se voi sisältää yhden oman sävellyksen tai improvisaation. Ohjelman voi soittaa halutessaan nuoteista.

Ryhmä 2: 13–15-vuotiaat – ti 4.6.2019

Ryhmässä 2 on yksi kierros ja esityksen enimmäiskesto on 10 minuuttia. Ohjelman tulee sisältää:

 • ennen vuotta 1850 syntyneen säveltäjän musiikkia
 • nopea- että hidastempoista musiikkia

Muilta osin ohjelma on vapaavalintainen ja se voi sisältää yhden oman sävellyksen tai improvisaation. Ohjelman voi soittaa halutessaan nuoteista.

Ryhmä 3: 16–18-vuotiaat – ma-ti 3.-4.6.2019

Ryhmässä 3 on kaksi kierrosta: 1. kierros ja finaali. Finaaliin valitaan 3-6 soittajaa 1. kierroksen esitysten perusteella. Ohjelman voi soittaa halutessaan nuoteista.

1) 1. kierros (ma 3.6.2019)

Ohjelman enimmäiskesto on 12 min ja sen tulee sisältää:

 • ennen vuotta 1850 syntyneen säveltäjän musiikkia
 • nopea- että hidastempoista musiikkia

Muilta osin ohjelma on vapaavalintainen ja se voi sisältää yhden oman sävellyksen tai improvisaation.

2) Finaali (ti 4.6.2019)

Finaaliohjelmiston enimmäiskesto on 25 min, josta duo-osuus on 5-6 min. Finaalissa ei saa soittaa 1. kierroksen ohjelmistoa. Ei-finaaliin päässeille tarjotaan ilmainen mestarikurssitunti (tunti on hyväksyttävä ja varattava 1. kierroksen tulosten julkistamisen jälkeen)

 1. Duo-osuus (stemma valittavissa vapaasti)

 • Fernando Sor: Divertissement op. 38, osat Andante moderato ja Andantino TAI
 • Fernando Sor: Duo op. 55 nro 1, Andante ja Allegretto

Kappaleen voi esittää oman duokaverin kanssa tai kilpailun järjestämän kitaristin kanssa.

 1. Vapaa ohjelma

Palkinnot

Kilpailun kussakin nuorten ikäryhmässä jaetaan rahapalkinnot, jotka tuomaristo jakaa haluamallaan tavalla kilpailijoiden kesken. Lisäksi jaetaan kilpailun yhteistyökumppaneiden lahjoittamia palkintoja ja kilpailun parhaat esiintyjät kutsutaan pienelle konserttikiertueelle Suomessa. Jokaisessa sarjassa palkintaan myös Vuoden Lavaleijona mieleenpainuvimmasta esityksestä. Varmistuneet palkinnot:

 • Ryhmä 1

- Rahapalkinnot: 120 €
- Vuoden Lavaleijona (Ostinaton 100 € lahjakortti)
- Kitaristien teemapäivä Sibelius-Akatemiassa

 • Ryhmä 2

- Rahapalkinnot: 150 €
- Vuoden Lavaleijona (Ostinaton 100 € lahjakortti)
- Kitaristien teemapäivä Sibelius-Akatemiassa

 • Ryhmä 3

- Rahapalkinnot: 240 €
- Vuoden Lavaleijona (Ostinaton 100 € lahjakortti)
- Kitaristien teemapäivä Sibelius-Akatemiassa
- Konserttikiertue: Turun Kitaraseura, Tampereen Kitaraseura, Kantakaupungin Kitarakonsertit, Suomen Kitaransoitonopettajat ry (kiertueella korvataan vähintään kotimaan matkakulut)

Yleiset ehdot

Järjestäjällä on halutessaan oikeus tallentaa ja julkaista kilpailuesitykset ilman erillistä korvausta. Kaikki ääni- ja kuvatallenteiden oikeudet kuuluvat järjestäjälle ja niitä voidaan käyttää myös tulevien kilpailujen markkinointimateriaalina. Yleisöllä ei ole lupaa kuvata eikä tallentaa esityksiä tasapuolisen ja häiriöttömän kilpailutilanteen takaamiseksi.

Järjestäjä ei vastaa kilpailijoiden soittimista tai muusta henkilökohtaisesta omaisuudesta. Hakemalla kilpailun osallistujaksi kilpailija hyväksyy nämä säännöt ja ehdot. Epäselvissä tapauksissa järjestäjällä on oikeus tarkentaa sääntöjä.

Partners

Tampereen MusiikkiakatemiaTampereen konservatorioAlba RecordsOstinatoD'AddarioRC Strings

Creative Europe Programme of the European Union
EuroStrings - European Guitar Festival Collaborative