Tampere Guitar Festival 3.-11.6.2017

PRO GUITARRA -palkinto

Tampere Guitar Festival valitsee vuosittain palkinnonsaajan/-saajat ja haluaa näin kunnioittaa merkittäviä kotimaisia kitaramusiikin edelläkävijöitä ja puolestapuhujia. Pro Guitarra -palkinto myönnetään henkilölle tai taholle ansioista kitarakulttuurin hyväksi tehdystä työstä. Palkinto on myönnetty vuodesta 2016 lähtien.

Seuraava Pro Guitarra -palkinnon saaja julkistetaan vuoden 2018 festivaalien lopulla.

Palkitut

2017 - Jukka Savijoki

"Pitkäaikainen Sibelius-Akatemian kitaransoiton lehtori Jukka Savijoki on palkittu Pro Guitarra -palkinnolla. Savijoki on tehnyt merkittävän uran uuden kitaristipolven kouluttajana toimessaan ensimmäisenä kitaransoiton lehtorina Sibelius-Akatemiassa. Savijoki on toiminut myös samaisen oppilaitoksen konserttisarjan taiteellisena johtajana ja suorittanut siellä ensimmäisenä suomalaisena kitaristina musiikintohtorin tutkinnon vuonna 1997. Savijoki jäi hiljattain eläkkeelle Sibelius-Akatemiasta, mutta jatkaa edelleen aktiivisesti musiikin parissa muun muassa Sveitsissä Luganon konservatorion johtoryhmässä.

Jukka Savijoki on tehnyt myös kansainvälistä uraa kitaristina esiintyen Euroopassa, Etelä ja- Pohjois-Amerikassa sekä Kaukoidässä. Merkittävää on myös, että Savijoki on kantaesittänyt huomattavan määrän uusia teoksia niin kotimaisilta kuin ulkomaisiltakin säveltäjiltä ja julkaissut toistakymmentä hyvän arvostelumenestyksen saanutta levyä. Parhaillaan hän viimeistelee kirjaa kitaran varhaishistoriasta Suomessa ja joulukuussa 2016 tasavallan presidentti myönsi Savijoelle Suomen Leijonan ritarikunnan ritarimerkin."

Jukka Savijoki - Pro Guitarra 2017

2016 – Anssi Suomalainen, Martti Rauhala ja Jaakko Silvennoinen

"Tämä trio on ollut mukana perustamassa Tampereen Kitaraseura ry:tä monen muun mukana, ja yhä edelleen he jatkavat aktiivista osallistumistaan seuran ja kitarakentän toimintaan. Tällä työllä on ollut suuri merkitys suomalaisen ja tamperelaisen kitarakultturin kehittymiseen, ja se on vaikuttanut lopulta myös Tampere Guitar Festivalin syntyyn."