Tampere Guitar Festival 3.-11.6.2017

Uutiset

Lipunmyynti avautuu 1.12. klo 12

[1.12.2016] TGF 2017 konserttiliput Tampere-taloon sekä tapahtumapassit tulevat myyntiin 1.12.2016 klo 12.

Lipunmyynti


TGF 2017 pääohjelmisto on julkaistu

[30.11.2016] TGF 2017 pääohjelmisto Tampere-talossa ja päätösviikonloppuna on julkaistu. Julkaisuajankohta on ennätysaikainen, jonka ansiosta myös lippujen ja passien myynti avautuu jo 1.12. Festivaalin alkupuolen ohjelmisto ja kurssit julkistetaan lähitulevaisuudessa.

Konserttikalenteri | Artistiesittelyt


Uusi palkinto kitarakentälle

[23.6.2016] Kolme pirkanmaalaista henkilöä palkittiin Kangasala-talossa 9.6.2016 uutuuspalkinnolla. Kyseessä on uusi kansallinen Pro Guitarra –palkinto, joka myönnetään ansioista ja kitarakulttuurin hyväksi tehdystä työstä.

Tänä vuonna palkitut henkilöt ovat Martti Rauhala, Anssi Suomalainen ja Jaakko Silvennoinen. Kyseinen kolmikko on ollut mukana perustamassa Tampereen Kitaraseuraa vuonna 1972 ja he ovat edelleen aktiivisesti mukana kitarakentän toiminnassa. Heidän ennakkoluulottomalla ja pitkäjänteisellä työllänsä on ollut suuri vaikutus erityisesti pirkanmaalaisen, mutta myös kansallisen kitarakulttuurin edistämiseksi. Kitaraseura jatkaa yhä aktiivisesti toimintaansa ja siitä on syntynyt myös Tampere Guitar Festival, joka perustettiin vuonna 2005.

Pro Guitarra -palkinto jaettiin tänä vuonna ensimmäistä kertaa. Se tullaan jakamaan vuosittain Tampere Guitar Festivalin yhteydessä kesäkuun alussa. Palkitut valitsee Tampere Guitar Festivalin kannatusyhdistys ry:n hallitus.


TGF 2016 valokuvat on julkaistu

[23.6.2016] TGF 2016 valokuvat on nyt selattavaissa Flickr-palvelussa. Myös aikaisempien vuosien kuvia on lisätty palvelimelle. Ole hyvä ja selaa, jaa ja merkitse tuttuja henkilöitä kuviin. Lue lisää


Gallénin ja Smithin mestarikurssit täynnä

[17.5.2016] Ricardo Gallénin ja Hopkinson Smithin mestarikurssit ovat täynnä. Heille voi kuitenkin vielä ilmoittautua varasijalle. Suomalaisopettajien mestarikursseille on kuitenkin vielä tilaa (Otto Tolonen, Ismo Eskelinen ja Petri Kumela). Lue lisää


TGF Kitaraklubi LIVE

[7.4.2016] TGF ja telkkarista tuttu Kitaraklubi (jota Marzi Nymanin luotsasi) ovat yhdistäneet voimansa. Tuloksena syntyi TGF Kitaraklubi LIVE, joka starttaa teemalla "Varaslähtö festareille" ke 4.5.2016 Nokian Kerholassa ja tasan kuukausi ennen varsinaisen festarin alkua. Luvassa on walesilaisen Gareth Pearsonin kitarailoittelua fingerstylen merkeissä.

Lue lisää


Hyvinvointia musiikista ja liikunnasta

[4.4.2016] Musiikin harrastamisen positiivisista vaikutuksista on tullut viime aikoina runsaasti uusia tutkimustuloksia. Musiikki aktivoi molempien aivopuoliskojen hermostossa osia, joiden tehtävänä on säädellä vireyttä, tarkkaavaisuutta, muistia sekä tunteita. Lasten ja nuorten aktiivisen musiikkiharrastuksen on todettu vaikuttavan positiivisesti kuulojärjestelmän toimintaan ja motoristen taitojen kehittymiseen. Musiikkia pidetään liikunnan ohella tärkeimpänä stressinhallintakeinona, mutta entäpä näiden yhdistelmä?

Tampereella on parhaillaan käynnissä kaksivuotinen hanke, joka tähtää lasten ja nuorten kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin tukemiseen ja pitkäjänteiseen harrastuneisuuteen musiikin parissa. Tällä pyritään vastaamaan tämän päivän yleiseen haasteeseen, joka on syntynyt lyhytjänteiseksi ja kiireiseksi muuttuneen harrastuskulttuurin myötä. Muutosta haetaan yhdistelemällä kulttuuria ja liikuntaa sekä positiivista yhdessä tekemistä ja olemista. Hanke toteutetaan kehittämällä Tampere Guitar Festivalin vuonna 2005 alkaneita kitarakursseja, jotka saivat liikunnallisen sävyn vuonna 2015 ja ovat laajentuneet koskemaan myös muita soitinryhmiä. Työryhmässä mukana on musiikin, liikunnan ja kehonhuollon ammattilaisia, jotka yhdistävät osaamistaan uudella tavalla koko toimintakentän hyväksi.

Sisältöjä useille eri ikäryhmille

Kesäkuun alussa Tampereella järjestettävät monimuotoiset musiikkikurssit on suunnattu niin lapsille, nuorille, harrastajille, opiskelijoille kuin ammattilaisille. Eri ikäryhmien yhdistäminen tekee kurssikokonaisuudesta ainutlaatuisen – esikuvien ja roolimallien avulla harrastuksen alkutaipaleella oleville hahmottuu kehityspolku, jossa on mahdollista hieman raottaa tulevaisuuden verhoa ja jaksaa harrastuksen parissa myös vaikeiden aikojen ylitse. Kokonaisuutta rakennetaan eri ikäryhmien erityispiirteet huomioiden, sisältöjen vaihdellessa leikistä ja pelailusta kansainvälisen tason erityisluentoihin alan tuoreimmalla tiedolla. Jokainen voi kehittää itseään sekä yksin että osana samanhenkistä ryhmää. Tavoitteena on tarjota osallistujille hyvät eväät kokonaisvaltaiseen kasvuun ja elinikäiseen harrastamiseen.

Kurssit palvelevat myös musiikkialan ammattilaisten ja opiskelijoiden tarpeita. Luentojen ja työpajojen avulla kehitetään ja parannetaan ammattimaista toimintaa ja rakennetaan ammattilaisille uusia työvälineitä taiteen opettamiseen ja ohjaamiseen. Tänä vuonna alkunsa saava The Joy of Playing -luentosarja on suunnattu kaikkien soitinryhmien opettajille ja muusikoille, ja on samalla avaus laajemmalle keskustelulle ja yhteistyölle eri instrumenttien parissa työskentelevien kesken. Teemat pureutuvat muun muassa työssä jaksamiseen, työergonomiaan sekä henkiseen ja fyysiseen puoleen muusikon ammatissa.

Tulevaisuudessa tavoitteena on rakentaa entistä laajamuotoisempi kurssi- ja leirikokonaisuus, jossa kaikenikäiset ja -tasoiset, eri soittimien soittajat kehittävät taitojaan iloisesti yhdessä tehden ja toisiltaan oppien. Kurssit ja luennot järjestetään yhteistyössä Varalan Urheiluopiston kanssa, jonka erityisalaa on liikunnallisten leirien järjestäminen. Osa sisällöstä toteutetaankin niin, että musiikin ja liikunnan harrastajat ovat vuorovaikutuksessa toistensa kanssa. Kulttuurista hyvinvointihanketta tukee Taiteen edistämiskeskus ja sen toteuttaa Tampere Guitar Festival. Lisätietoa sisällöistä löytyy verkkosivuilta www.tgf.fi.


Konserttikalenteri on avautunut

[7.3.2016] Ensi kesän Tampere Guitar Festivalin konsertit on nyt julkaistu. Tyylillisesti konsertit vaihtelevat klassisesta fingerstyleen, maailmanmusiikkiin, argentiinalaiseen tangoon, jazziin ja fuusioon. Tapahtumapaikkoja on Tampereen lisäksi Nokialla, Pirkkalassa ja Mäntässä. Uusia konserttipaikkoja ovat Tampereen keskustassa sijaitsevat Finlaysonin kirkko ja Teatteri La Strada.

Konserttien hinnoittelua on uusittu. Ostamalla liput ennakkoon säästää selvää rahaa. Osassa konsertteja ennakkohinnat on porrastettu. Tästä hyötyvät erityisesti opiskelijat, eläkeläiset ja työttömät, sillä ovella lippujen hinnat ovat kaikille samat, Tuttuun tapaan festaripassi on edullisin tapa osallistua useampaan konserttiin. Passityyppejä ovat Viikonloppupassi, Konserttipassi ja VIP-passi.

Konserttikalenteri


Ilmoittautuminen kursseille on alkanut

[14.2.2016] Kesän 2016 kurssit on julkaistu ja ilmoittautuminen on alkanut. Nopean varaajan etu on tarjolla 1.3. saakka. Uutuuksiä tänä vuonna ovat Suomen Kitarakatselmus ja The Joy of Playing. Jälkimmäinen on kaikkien instrumenttien soittajille, opettajille ja opiskelijoille suunnattu, kehonhuoltoon ja -hallintaan suunnattu kurssi, jota pitää ranskalainen Marc Papillon. Lue lisää 


Tomi Tolvanen valittiin Vuoden Yrittäjäksi

[21.11.2015] Pispala-Pyynikin Yrittäjät ry on valinnut kulttuurialan moniottelija Tomi Tolvasen Vuoden Yrittäjäksi 2015. Tolvanen on perustanut Musiikkitoteemi-yrityksensä vuonna 2004, ja hän työllistää vuosittain useita kulttuurialan ammattilaisia. Musiikkitoteemi on useassa eri toimipisteessä toimiva musiikkikoulu sekä akustiseen kitaraan erikoistunut kitarakauppa, joka palvelee myös verkossa. Tolvanen tunnetaan myös kansainvälisen Tampere Guitar Festivalin perustajana ja johtajana. Kokonaisuutena Tolvasen toiminta kattaa laajalti kitaransoittoon liittyvät eri osa-alueet opetuksesta ja koulutuksesta konsertteihin ja jälleenmyyntiin.« Edelliset 10   Seuraavat 10 »