Tampere Guitar Festival 3.-11.6.2017

Uutiset

Kursseille ilmoittautuminen on alkanut

[24.4.2017] Kaikille kesän kursseille ilmoittautuminen on alkanut. Tarjolla on jälleen Lasten päiväleiri, Kitara- ja kamarimusiikkileiri, mestarikursseja sekä The Joy of Playing. Tällä kertaa Suomen kitarakatselmus sisältyy osaksi Kitaraleiriä.

Lue lisää kursseista


Hauliklubilla vietetään unkarilaista iltaa

[3.4.2017] Tampere Guitar Festivalin luotsaama Hauliklubi jatkuu unkarilaisessa hengessä. Illan aikana esiintyvät fingerstyle-kitaristi Tom Lumen Unkarista sekä tamperelainen JC Halttunen Trio. Tarjolla on myös unkarilainen menu. Pispalan Haulitehtaalla järjestettävälle klubille tunnusomaisesta on, että soitto alkaa jo alkuillasta.

Unkarilainen Tom Lumen on viihdyttäjä, jonka soitossa yhdistyy koko perinteinen bändi: melodia, säestys, basso ja rummut. Tom Lumen valloittaa yleisön puolelleen taidokkaan soitantansa lisäksi charmantilla olemuksellaan. Hänen esityksilleen ominaisia piirteitä ovat intimiteetti ja vuorovaikutus yleisön kanssa siinä missä virtuositeetti ja hyväntuulisuuskin. Persoonallisten ja vaikuttavien omien sävellystensä lisäksi Lumen soittaa myös omien suosikkiartistiensa, kuten Queenin, Nat King Colen, The Beatlesin ja Billy Idolin tunnettuja kappaleita.

JC Halttunen Trio on valmistautunut Hauliklubin tunnelmaan akustisella setillä. Kokoonpano on tunnettu useamman suomalaisartistin ja projektin taustalta, mutta nyt kuultavissa myös omalla setillä, joka edustaa tyyliltään blues/rockia. Trion vahvuuksiin kuuluu tiukka yhteissoitto sekä tyylikäs virtuositeetti, joka viihdyttää Hauliklubin yleisöä illan aluksi. Triossa soittavat JC Halttunen, kitara ja laulu, Arttu Kuusisto, basso, sekä Konsta Lehmonen, lyömäsoittimet.

Hauliklubi koostuu musiikista, mauista ja tarinoista TGF-Hauliklubi on Tampere Guitar Festivalin luotsaama, helmikuussa 2017 startannut musiikkiklubi, jossa yhdistyvät tunnelma, musiikki, maut ja tarinat. Tapahtumaa voi kuvailla alkuiltaan sijoittuvaksi popup-klubiksi, jossa on konserttimaisia piirteitä. Tapahtumapaikka on historiallinen Pispalan Haulitehdas, joka sijaitsee Pispalan pohjoisrinteellä. Illan aikana on tarjolla erilaisia pieniä vakioruoka-annoksia, kuten Haulimestarin hiukopala ja Haulin keitto. Ennakkoon varattavissa on myös täysimittainen menu, joka vaihtelee illan teeman mukaan. Klubilla on b-oikeudet, joten alle 18-vuotiaat ovat tervetulleita ainoastaan huoltajan seurassa.

Lue lisää


Paul Gilbert - Meet & Greet -kuvat

[31.3.2017] Kiitos kaikille Paul Gilbert Masterclassiin osallistuneille. Tilaisuus oli ensimmäinen laatuaan Tampere-talon uudessa Duetto-salissa, joka osottautui erinomaiseksi tilaksi myös bändikäyttöön (sähkökitara, sähköbasso, rumpusetti) niin akustiikaltaan kuin tekniikaltaan. Tilaisuuden jälkeen järjestettiin Meet & Greet -sessio, jonka fanikuvat löytyvät TGF:n Facebook-sivuilta. Katso kuvat


Petteri Sariola esiintyy Hauliklubilla

[23.2.2017] Seuraava TGF-Hauliklubi järjestetään 2.3. Pispalan Haulitehtaalla. Tällä kertaa lavalle nousee fingerstyle-kitaroinnin kirkkaimpiin tähtiin lukeutuva Petteri Sariola. Illan avaa tamperelainen lauluntekijä ja kitaristi Lauri Myllymäki. Klubilla on tarjolla myös maukasta purtavaa ennakkotilauksesta ja iltamenun osalta koko illan.

Petteri Sariola on jo ilmiö, joka innostaa ja villitsee yleisöä ympäri maailmaa. Sariola tarttui kitaraan ensimmäisen kerran jo 7-vuotiaana klassisen musiikin merkeissä. Lopulta hän päätyi kehittämään täysin oman virtuoosisen soittotyylinsä, jossa yhdistyvät soinnut, melodia, bassolinja ja lyömäsoitinmainen tekniikka – kaikki soitettuna yhdellä kitaralla ilman taustanauhoja tai koneluuppeja. Lopputulos on todella ällistyttävää kuultavaa.

Lauri Myllymäki on tamperelainen lauluntekijä ja kitaristi, jonka laulut ammentavat vahvasti amerikkalaisesta lauluntekoperinteestä. Hänen tuore bändinsä Bone Moon julkaisee 3.3. The Writer -esikois-EP:nsä. Ennen Bone Moonia Myllymäki luotsasi kaksi kehuttua albumia julkaissutta ja ahkerasti Suomessa ja Saksassa kiertänyttä Ochre Room-yhtyettä.

Lue lisää


Tampere Guitar Show:n hakuaika on alkanut

[30.1.2017] Seuraava Tampere Guitar Show (TGS) järjestetään Tampere-talossa viikonloppuna pe-la 9.-10.6.2017. Paikkana on vuoden 2015 tavoin Tampere-talon Sorsapuistosali. Tapahtuma ajoittuu kitarafestivaalin Tampere-talon konserttien yhteyteen. Tervetulleita ovat kaikki soitinrakentajat, nuotti- ja levykauppiaat ja muut alaan liittyvät yrittäjät ja toimijat hakemusten perusteella. Järjestäjä pidättää oikeuden asettaa etusijalle soitinrakentajat ja käsityökulttuuria edustavat yritykset ja toimijat.

Jatkossa TGS tullaan todennäköisesti järjestämään vain parittomina vuosina. Parillisina vuosina järjestetään pienimuotoisempi myyntinäyttely, joka tulee kantamaan eri nimeä väärinkäsitysten välttämiseksi. Varmista siis paikkasi ajoissa vuoden 2017 näyttelyyn – nopean varaajan etu on voimassa 31.3. saakka.

Lisätietoa näytteilleasettajille


Uusi musiikkiklubi aloittaa Tampereella historiallisessa kohteessa

[20.1.2017] Tampereella starttaa uusi musiikkiklubi helmikuun alussa. Tapahtumapaikkana on kulttuurihistoriallisesti merkittävä Pispalan Haulitehdas, joka on toinen olemassa olevista teräsrunkoisista haulitehtaista koko maailmassa. TGF-Hauliklubi järjestetään aluksi aina kuun ensimmäisenä torstaina toukokuuhun saakka. Konserttisarjan toteuttaa Tampere Guitar Festival.

Iskulause ”Musiikkia, Makuja, Tarinoita” kiteyttää Hauliklubin perusidean. Ajatuksena on tarjota ainutkertaisia ja mielenkiintoisia musiikkielämyksiä intiimissä perinneympäristössä, joka huokuu lukuisia kertomuksia, aivan kuten ympäröivä Pispala. Tarinoita kumpuaa myös yhteistyökumppaneista, kuten Pyynikin Käsityöläispanimosta ja Dammenbergin suklaatehtaasta, menestyksekkäistä paikallisyrityksistä. Illan voi aloittaa street food -hengessä valmistetun ruoan äärellä. Pientä purtavaa on tarjolla myös soiton jo soidessa. Musiikki alkaa aina alkuillasta, joten klubi soveltuu mainiosti myös arkiaamuina aikaisin herääville. Paikalle ovat tervetulleita kaikenikäiset, mutta anniskelusta johtuen alle 18-vuotiaat ainoastaan huoltajan seurassa.

Dave Lindholm avaa sarjan

TGF-Hauliklubin kevään 2017 ohjelmistossa on mielenkiintoisia artisteja Suomesta ja ulkomailta. Ensimmäisessä konsertissa 2. helmikuuta esiintyy legendaarinen Dave Lindholm, joka on vaikuttanut yli 40 vuotta suomalaisen rockmusiikin ytimessä. Lindholmin konsertin avaa tamperelainen kitaristi Janne Melanen. Kevätkauden muita esiintyjiä ovat fingerstyle-taituri Petteri Sariola, unkarilainen folkia ja fingerstyle-kitarointia yhdistelevä Tom Lumen. Kauden päättää venäläinen Trio Pal Mundo, joka on tunnettu taidokkaasta kuubalais-brasilialais-afrikkalaisia rytmejä yhdistelevästä soitostaan. Lisää on luvassa kesäkuussa varsinaisen päätapahtuman eli Tampere Guitar Festivalin aikana.

Lue lisää

 


Kitaristeilyjä kesäkuussa

[20.12.2016] Festivaaliviikon aikana järjestetään kaksi kitaristeilyä, joihin molempiin sisältyy ruokailu. Ensimmäinen matka on nimeltää Silver Sky Goes Guitar & Tapas. Nimensä mukaisesti kyseessä on espanjalaishenkinen risteily, jossa esiintyy flamencotaituri Joonas Widenius. Toinen matkoista on uutuusidea, Midnight Sun Guitar Cruise, eli Keskiyön kitararisteily. Ideana on nauttia maisemista ja keskiyön auringosta ulapalta käsin kitaramusiikin siivittämänä. Matkoista jälkimmäinen on ilmoitettu mukaan Culture Finlandin kulttuurimatkailun kärkituotekilpailuun.

Lue lisää risteilyistä


Lipunmyynti avautuu 1.12. klo 12

[1.12.2016] TGF 2017 konserttiliput Tampere-taloon sekä tapahtumapassit tulevat myyntiin 1.12.2016 klo 12.

Lipunmyynti


TGF 2017 pääohjelmisto on julkaistu

[30.11.2016] TGF 2017 pääohjelmisto Tampere-talossa ja päätösviikonloppuna on julkaistu. Julkaisuajankohta on ennätysaikainen, jonka ansiosta myös lippujen ja passien myynti avautuu jo 1.12. Festivaalin alkupuolen ohjelmisto ja kurssit julkistetaan lähitulevaisuudessa.

Konserttikalenteri | Artistiesittelyt


Uusi palkinto kitarakentälle

[23.6.2016] Kolme pirkanmaalaista henkilöä palkittiin Kangasala-talossa 9.6.2016 uutuuspalkinnolla. Kyseessä on uusi kansallinen Pro Guitarra –palkinto, joka myönnetään ansioista ja kitarakulttuurin hyväksi tehdystä työstä.

Tänä vuonna palkitut henkilöt ovat Martti Rauhala, Anssi Suomalainen ja Jaakko Silvennoinen. Kyseinen kolmikko on ollut mukana perustamassa Tampereen Kitaraseuraa vuonna 1972 ja he ovat edelleen aktiivisesti mukana kitarakentän toiminnassa. Heidän ennakkoluulottomalla ja pitkäjänteisellä työllänsä on ollut suuri vaikutus erityisesti pirkanmaalaisen, mutta myös kansallisen kitarakulttuurin edistämiseksi. Kitaraseura jatkaa yhä aktiivisesti toimintaansa ja siitä on syntynyt myös Tampere Guitar Festival, joka perustettiin vuonna 2005.

Pro Guitarra -palkinto jaettiin tänä vuonna ensimmäistä kertaa. Se tullaan jakamaan vuosittain Tampere Guitar Festivalin yhteydessä kesäkuun alussa. Palkitut valitsee Tampere Guitar Festivalin kannatusyhdistys ry:n hallitus.« Edelliset 10   Seuraavat 10 »