Tampere Guitar Festival 3.-11.6.2017

Uutiset

TGF 2018 AfterMovie on julkaistu

14. Tampere Guitar Festivalin AfterMovie on julkaistu. Katso video, jonka sound track on vuoden 2014 kitarafestivaalilta: Al Di Meola.

Katso video


Vastaa kävijäkyselyyn ja voita festaripassi 2019

Arvostamme palautettasi ja tahdomme kehittää tapahtumastamme entistäkin paremman. Vastaa tähän lyhyeen kyselyyn ja osallistu ensi vuoden festaripassin arvontaan.


Kitarakilpailun tulokset ja Pro Guitarra -palkinto

Pro Guitarra -palkinto kuubalaiselle Leo Brouwerille

Tämän vuoden festivaali järjestettiin kuubalaisen Leo Brouwerin kunniaksi, ja hänet myös palkittiin Pro Guitarra –palkinnolla mittavasta elämäntyöstään kitaramusiikin hyväksi. Hänen mittava uransa pitää sisällään lukuisia sävellyksiä ja levytyksiä, konsertteja sekä esiintymisiä kapellimestarina.

Suomalaisrakentajan kitara matkaa Meksikoon

Tampereen kitarakilpailuun osallistui 20 kitaristia eri puolilta maailmaa. Kilpailun tulokset julkistettiin Tampere-talossa lauantai-iltana 9. kesäkuuta. Itse kilpailu käytiin Tampereen Musiikkiakatemian Pyynikkisalissa 6.-9.6.2018.

Tampereen kitarafestivaalin yhteydessä järjestetyn kansainvälisen kitarakilpailun voitti meksikolainen Misael Barraza-Diaz. Hän sai palkinnoksi suomalaisen Keijo Korelinin rakentaman konserttikitaran, jonka arvo on 7 000 euroa. Erityistä tässä soittimessa ovat Korelinin käyttämät kotimaiset puut, joilla pyritään korvaamaan soitinrakennuksessa perinteisesti käytettyjä trooppisia puulajeja. Kaksi finalisteista osallistui kilpailuun Korelinin rakentamilla kitaroilla. Kilpailun voittaja sai myös 2 000 euron Majaoja-palkinnon, EuroStrings-konserttikiertueen eurooppalaisille kitarafestivaaleille, sekä osallistumisoikeuden EuroStrings-kitarakilpailuun Lontoossa ensi vuonna. Lisäksi voittaja sai levytyssopimuksen suomalaisen Alba Recordsin kanssa sekä palkintokonsertin vuoden 2019 Tampere Guitar Festivalilla.

Toisen sijan jakoivat australialainen Campbell Diamond ja Otto Kentala. Kolmannen palkinnon sai unkarilainen Dora Cserenyec. Lisäksi kaikille osallistujille jaettiin kitarankielitehtaiden D’Addario, Augustine ja RC Strings tuotepalkintoja. Parhaasta Leo Brouwerin teoksen esityksestä myönnettiin Leo Brouwer Special Award, jonka sai australialainen Campbell Diamond. Yleisön suosikki kilpailussa oli finaalin ainoa suomalaiskitaristi Otto Kentala, joka voitti 5 000 euron arvoisen Altamira-konserttikitaran. Tapahtuman aikana järjestetyn kitaraleirin oppilaista koostunut Junior Jury palkitsi kolme alkuerien suosikkiaan Ostinaton lahjakorteilla seuraavasti: 1. sija Misael Barraza-Diaz, 2. sija Dora Cserenyec ja 3. sija Taiki Matsumoto, Japani.

Kilpailun pääyhteistyökumppaneita olivat Majaoja-säätiö, Tampereen kaupunki, Tampereen konservatorio sekä Tampereen Musiikkiakatemia. Kilpailun tuomaristoa johti musiikkituottaja ja kitaristi Seppo Siirala. Tuomariston muut jäsenet olivat Marco Tamayo (Kuuba), Anabel Montesinos (Espanja), Andrzej Wilkus (Sibelius-Akatemia) ja Timo Ruottinen (Alba Records). Kilpailun kunniatuomarina oli kuubalainen säveltäjälegenda Leo Brouwer. Kitarafestivaalin päätukijoita ovat Tampereen kaupunki ja Taiteen keskustoimikunta.


KITARAKILPAILUN FINALISTIT SELVILLÄ

1. Suomen kitarakilpailun alkuerät on mitelty. Kisa oli tiukkaa 10 eri maasta saapuneiden kilpailijoiden välillä. Neljä kilpailun finalistia on nyt valittu. Jos et pääse paikalle, voit seurata finaalia Live-streamina.

FINALISTIT (la 9.6. klo 15, Tampereen Musiikkiakatemia)
Dóra Cserenyec (HUN)
Misael Barraza-Diaz (MEX)
Otto Kentala (FIN)
Campbell Diamond (AUS)

Kilpailun finaali järjestetään lauantaina 9.6. klo 15 Tampereen Musiikkiakatemialla ja voittajat julkistetaan samana iltana Tomatiton konsertin alussa Tampere-talossa. Finaalia voi seurata Live-streamina täältä


Kilpailun aikataulu ja ohjelma

Katso kitarakilpailun 1. erän aikataulu ja ohjelma täältä

Tampereella starttaa tällä viikolla uusi kansainvälinen kitarakilpailu

Tulevaisuuden tähdet kokoontuvat Tampereelle ensimmäistä kertaa järjestettävän Suomen kitarakilpailun myötä. The 1st International Classical Guitar Competition of Finland on herättänyt runsaasti kansainvälistä kiinnostusta – kilpailuun osallistuu kaikkiaan 20 kitaristia yhdeksästä eri maasta. Kisa on osa 14. kertaa järjestettävää Tampere Guitar Festivalia.

Tampereen Musiikkiakatemian Pyynikkisalissa järjestettävän kilpailun ensimmäinen erä mitellään 6.-8. kesäkuuta ja finalistit julkistetaan perjantaina 8.6. klo 13. Kisa huipentuu lauantaina 9.6. klo 15 alkavaan finaaliin. Palkintogaala järjestetään samana päivänä Tampere-talon Isossa salissa festivaalin päätöskonsertin Tomatito & Grupo yhteydessä. Kilpailun pääyhteistyökumppaneita ovat Majaoja-säätiö, Tampereen konservatorio sekä Tampereen Musiikkiakatemia.

Kilpailussa myönnetään useita erilaisia palkintoja. Erikoispalkintoja myönnetään parhaalle Leo Brouwerin teoksen esittäjälle sekä yleisön suosikille. Voittajalle on luvassa 2 000 € suuruinen Majaoja-palkinto sekä Keijo Korelinin käsityönä valmistama konserttikitara. Lisäksi tarjolla on levytyssopimus suomalaiselle Alba Recordsille, mittava EuroStrings-konserttikiertue Euroopassa sekä osallistumisoikeus EuroStrings- kitarakilpailuun. Sen palkintona on puolestaan muun muassa konserttikiertue Kiinassa ja Yhdysvalloissa. Lisäksi mukana on useita eri kitarankielien valmistajia ja alan toimijoita.

Kilpailun kunniatuomari on kuubalainen säveltäjälegenda Leo Brouwer yhdessä kansainvälisen tuomariston kanssa, johon kuuluvat Marco Tamayo (Kuuba), Anabel Montesinos (Espanja), Andrzej Wilkus (Sibelius-Akatemia) ja Timo Ruottinen (Alba Records). Tuomariston puheenjohtaja on pitkän linjan musiikkituottaja Seppo Siirala. Kilpailussa on mukana myös kitarafestivaalin kitaraleiriläisistä koostuva Junior Jury, joka palkitsee kolme suosikkiaan kaikkien ensimmäiselle kierrokselle osallistuneiden joukosta.


TGF Live-Stream

Seuraa kitarakilpailua ja konsertteja TGF:n Live-Streamiä

Tilaamalla YouTube-kanavamme, saat ilmoituksen tulevista lähetyksistämme.


Luennot ja mestarikurssien aikataulut

[3.6.2018] Kaikki luennot ja mestarikurssien aikataulut on julkaistu Luennot-sivullamme.
Lue lisää


TGF Lounge

Festivaalin virallinen kokoontumispaikka on Tampereen Musiikkiakatemian pääaula ja siellä sijaitseva kahvio. Festarivieraille, kilpailijoille ja kitaraorkesterilaisille on myynnissä edullinen lounaspaketti hintaan 35 €, johon sisältyy 5 x lounas konservatorion Sopparissa. Lounaspaketin voit lunastaa TGF-loungessa sijaitsevasta TGF-infosta.

Aukioloajat:

INFO | KAHVILA | LOUNAS

• Mon 4.6. @ 10-19 | Cafe 9-18 | Lunch 11-15
• Tue 5.6. @ 14-21 | Cafe 9-20 | Lunch 11-15
• Wed 6.6. @ 9-21 | Cafe 9-20 | Lunch 11-15
• Thu 7.6. @ 9-17 | Cafe 9-15.30 | Lunch 12-15
• Fri 8.6. @ 9-21 | Cafe 12-20 | Lunch 12-15
• Sat 9.6. @ 10-17 | Cafe 10-16.30 | Lunch 12-15


Kesän konsertit on julkaistu

[4.5.2018] Kesän 2018 konsertit on nyt julkaista ja lipunmyynti avautunut. Luvassa on jälleen laaja ja näyttävä kattaus kitaramusiikkia eri tyylilajeista.

Tutustu tarjontaan


Ilmoittaudu kesän kitarakursseille

[5.4.2018] Kesäkuun kitarakursseille ilmoittautuminen on parhaillaan käynnissä. Tarjolla on Lasten päiväleiri, kitara- ja kamarimusiikkileiri sekä klassisen kitaransoiton mestarikursseja. Opettajat ovat, kuten aikaisempina vuosina, alansa kärkipedagogeja Suomesta ja maailmalta. Päätapahtumapaikkoja ovat Varalan Urheiluopisto ja Tampereen konservatorio. Kursseille voi osallistua majoituksella tai ilman. Opetusta, sekä leiriviikon aikana järjestettäviä luentoja, työpajoja ja kitarakilpailun alkueriä, voivat seurata kaikki kiinnostuneet veloituksetta.

Lue lisää« Edelliset 10