Tampere Guitar Festival 3.-11.6.2017

Tiedote 23.2.2015

Tampere Guitar Festival & Varalan Urheiluopisto
Julkaisuvapaa heti

Lataa tiedote (doc)

Lisätietoa ja haastattelut

Tomi Tolvanen, festivaalijohtaja
Tampere Guitar Festival
Puh. 044 5633 949
Email: tomi [at ] tgf.fi

Varala sijaitsee Pyhäjärven ja Pispalanharjun välissä
Varalan Urheiluopisto sijaitsee luonnonkauniilla paikalla Pyhäjärven ja Pispalanharjun välissä,
Tampereen keskustan tuntumassa.

Tampere Guitar Festival yhteistyöhön Varalan Urheiluopiston kanssa 

Tampereen kitarafestivaalin perinteikkäät kitarakurssit siirtyvät tulevana kesänä Varalan Urheiluopistolle Tampereelle. Kurssit järjestettiin vuosina 2005 - 2014 Voionmaan opistolla Ylöjärvellä, mutta nyt tapahtuman sisältöä halutaan kehittää ja painopistettä muuttaa Tampereen alueelle.

Nuorten kitaraleiri ja kokeneemmille soittajille suunnatut klassisen kitaransoiton mestarikurssit toteutetaan entiseen tapaan lähes viikon mittaisena yhteisleirinä. Uutuutena alkaa lasten päiväleiri, joka on suunnattu alle 10-vuotiaille pikkukitaristeille. Tapahtuman aikana järjestetään myös kaikille avoimia työpajoja, joiden tyylilajit vaihtelevat klassisesta flamencoon, jazziin, fingerstyleen ja gipsy swingiin. Monipuoliset luennot puolestaan käsittelevät teemoja, jotka liittyvät niin kitaransoittoon kuin yleiseen hyvinvointiinkin. Kurssien opettajat esiintyvät eri puolilla Pirkanmaata järjestettävissä konserteissa. Kokonaisuudesta muodostuu elämys- ja kehityspolku, joka tarjoaa esikuvia ja roolimalleja eri-ikäisille soittajille.

Musiikillisten sisältöjen vastapainoksi kitaraleiriläiset osallistuvat erilaisiin liikunnallisiin aktiviteetteihin yhteistyössä Varalan Urheiluopiston kanssa. Kitaraleiriläiset puolestaan tarjoavat musiikkielämyksiä Varalan sporttileirille osallistuville.

– Yhdistämällä kulttuuria ja liikuntaa halutaan tukea lasten ja nuorten kokonaisvaltaista kasvua ja hyvinvointia sekä kannustaa pitkäjänteiseen harrastamiseen, kertoo festivaalin perustaja ja johtaja Tomi Tolvanen.

Hyvinvointiin liittyvää ohjelmaa tullaan järjestämään myös aikuisille. Aihepiirit vaihtelevat soittajan ergonomiasta ja kehonhuollosta työssä jaksamiseen. Tapahtuman tavoitteena on muodostua kitaristien kohtaamispaikaksi, jossa harrastajat ja ammattilaiset kautta maan kokoontuvat yhteen.

– Liikunta ja hyvinvointi ovat olleet Varalan erikoisosaamista jo vuosikymmenten ajan, ja uskomme vahvasti myös kulttuurin positiiviseen vaikutukseen ihmisen hyvinvointiin. Olemme erittäin iloisia tästä uudenlaisesta yhteistyöstä Tampere Guitar Festivalin kanssa ja uskomme, että olemme yhdessä luomassa uudenlaista tapaa ja trendiä kulttuurin ja liikunnan yhdistämisen saralla, säestää Varalan kaupallinen johtaja Riku Granat.

Yhdestoista Tampere Guitar Festival ja sen kitarakurssit järjestetään 30.5. – 7.6. välisenä aikana. Lisätietoja löytyy osoitteesta www.tgf.fi/kurssit.

Mestarikurssit järjestetään Villa Varalassa Pyhäjärven rannalla
Kitaransoiton mestarikurssit järjestetään Pyhäjärven rannalla sijaitsevassa Villa Varalassa.
Kaikkea opetusta sekä luentoja ja työpajoja voi tulla seuraamaan veloituksetta.

Lasten päiväleiri

Kitara- ja kamarimusiikkileiri

Mestarikurssit

Luennot ja työpajat

Ammattilaisille