Tampere Guitar Festival 3.-11.6.2017

Tampere Guitar Festival

Nuorten sarjan säännöt 2020

Tiedote 17.3.2020: Tampere Guitar Festivalin hallitus päätti rajata nuorten kilpailusarja kansalliseksi kilpailuksi. Mahdollisesta peruutuksesta tai kisan siirtymisestä tiedotetaan koronavirustilanteen etenemisen mukaan.

Osallistuminen

Kilpailuun (Ryhmät 1-3) voivat ottaa osaa kaikki musiikkioppilaitosten ja Sibelius-Akatemian nuorisokoulutuksen opiskelijat sekä yksityisopetukseen osallistuvat Suomesta ja ulkomailta. Ammattiopiskelijat eivät voi osallistua Nuorten sarjaan.

Kilpailuun ilmoittaudutaan 1.2. - 31.4.2020 sähköisesti tältä sivustolta. Osallistujat hyväksytään ilmoittautumisjärjestyksessä. Ilmoittautuminen voidaan hyväksyä myös myöhemmin, mikäli vapaita paikkoja on jäljellä.

Tapahtumalla on rajoitettu määrä huoneistoja huoneistohotelli Forenomissa (Puutarhakatu 37), kävelymatkan päässä Tampereen Musiikkiakatemialta. Kohteissa on 2 MH, OH, keittiö (keittiötarvikkeet, astiat, ruokailuvälineet, liesi, mikro, jääkaappi ja tiskikone), kylpyhuone (pyykinpesukone), sauna ja parveke. Huoneistoon majoitetaan lähtökohtaisesti 4 henkilöä - ilmoita tarvittaessa erityistoiveesi (esim. perhemajoitus tai huonetoverisi). Majoituskapasiteetti on rajallinen ja järjestäjä vahvistaa erikseen, onko toivottua majoitusta mahdollista järjestää – majoitus kannattaakin varata hyvissä ajoin ennen kiintiövarauksen purkautumista. Tapahtumaviikonloppu on Tampereella erittäin ruuhkainen ja hotellit täysiä.

Maksut

Osallistumismaksu laskutetaan ennakkoon osallistumispaikan vahvistamisen jälkeen. Jos kisapaikka peruuntuu järjestäjän puolelta, maksu palautetaan kokonaisuudessaan. Maksua ei palauteta, jos kilpailija peruu osallistumisensa.

HINNAT: Aktiivipaketti | Pelkkä kilpailu | Pelkkä opetus ja kisan seuraaminen

- Ryhmä 1: 225 € | 60 € | 195 €
- Ryhmä 2: 245 € | 80 € | 195 €
- Ryhmä 3: 295€ | 100 € | 195 €

Aktiivipaketit sisältävät kisamaksun, päivittäisen opetuksen 4.-6.6., Tampereen Musiikkiakatemilla järjestettävät konsertit ja luennot. Lue lisää kursseista

Majoitus ja ruokailut

  • Kaverimajoitus  50e / hlö / yö
  • Perhemajoitus (2 - 5 hlö) 200e / asunto / yö

Voit ostaa varauksesi yhdessä edullisia ruokakuponkeja aamupalalle ja lounaalle.

Ohjelmisto

Ryhmä 1: 12-vuotiaat ja nuoremmat (to 4.6.2020)
Ryhmässä 1 on yksi kierros ja esityksen enimmäiskesto on 8 minuuttia. Ohjelma on vapaavalintainen ja se voi sisältää yhden oman sävellyksen tai improvisaation. Ohjelman voi soittaa halutessaan nuoteista.

Ryhmä 2: 13–15-vuotiaat (pe 5.6.2020)
Ryhmässä 2 on yksi kierros ja esityksen enimmäiskesto on 10 minuuttia. Ohjelman tulee sisältää:

  • ennen vuotta 1900 syntyneen säveltäjän musiikkia
  • nopea- että hidastempoista musiikkia

Muilta osin ohjelma on vapaavalintainen ja se voi sisältää yhden oman sävellyksen tai improvisaation. Ohjelman voi soittaa halutessaan nuoteista.

Ryhmä 3: 16–20-vuotiaat (la 6.6.2020)
Ryhmässä 3 on yksi kierros ja esityksen enimmäiskesto on 15 minuuttia). Ohjelman tulee sisältää etydi Adam Vilagin kokoelmasta Garden of Etudes. Muilta osin ohjelma on vapaavalintainen ja se voi sisältää yhden oman sävellyksen tai improvisaation. Ohjelman voi soittaa halutessaan nuoteista.

Palkinnot

Kilpailun kussakin nuorten ikäryhmässä jaetaan rahapalkinnot, jotka tuomaristo jakaa haluamallaan tavalla kilpailijoiden kesken. Lisäksi jaetaan kilpailun yhteistyökumppaneiden lahjoittamia palkintoja. Jokaisessa sarjassa palkintaan myös Vuoden Lavaleijona mieleenpainuvimmasta esityksestä. Varmistuneet palkinnot:

  • Ryhmä 1

- Rahapalkinnot: 200 €
- D'Addarion palkintopaketti voittajalle
- Vuoden Lavaleijona - Ostinaton 70 € lahjakortti
- Kitaristien teemapäivä Sibelius-Akatemiassa

  • Ryhmä 2

- Rahapalkinnot: 250 €
- D'Addarion palkintopaketti voittajalle
- Vuoden Lavaleijona - Ostinaton 70 € lahjakortti
- Kitaristien teemapäivä Sibelius-Akatemiassa

  • Ryhmä 3

- Rahapalkinnot: 300 €
- D'Addarion palkintopaketti voittajalle
- Vuoden Lavaleijona - Ostinaton 70 € lahjakortti
- Kitaristien teemapäivä Sibelius-Akatemiassa

Yleiset ehdot

Järjestäjällä on halutessaan oikeus tallentaa ja julkaista kilpailuesitykset ilman erillistä korvausta. Kaikki ääni- ja kuvatallenteiden oikeudet kuuluvat järjestäjälle ja niitä voidaan käyttää myös tulevien kilpailujen markkinointimateriaalina. Yleisöllä ei ole lupaa kuvata eikä tallentaa esityksiä tasapuolisen ja häiriöttömän kilpailutilanteen takaamiseksi.

Järjestäjä ei vastaa kilpailijoiden soittimista tai muusta henkilökohtaisesta omaisuudesta. Hakemalla kilpailun osallistujaksi kilpailija hyväksyy nämä säännöt ja ehdot. Epäselvissä tapauksissa järjestäjällä on oikeus tarkentaa sääntöjä.

Partners

Tampereen MusiikkiakatemiaTampereen konservatorioAlba RecordsOstinatoD'AddarioRC Strings

Creative Europe Programme of the European Union
EuroStrings - European Guitar Festival Collaborative