Tampere Guitar Festival 3.-11.6.2017

Russia16

[14.9.2015] Syyskuussa 2015 on käynnistynyt hanke, jonka tavoitteena on edistää kulttuurivientiä sekä vuoropuhelua suomalaisten ja venäläisten kulttuurialan toimijoiden kesken. Hanke pureutuu erityisesti akustisen kitarakentän kehittämiseen parantamalla kotimaisten muusikoiden, säveltäjien, sävellysten, soitinrakentajien ja organisaatioiden tunnettuutta Venäjällä, kehittämällä tekijöiden kansainvälisiä työtilaisuuksia ja kutsumalla venäläisiä toimijoita tutustumaan suomalaisiin toimintaympäristöihin. Elokuuhun 2016 saakka jatkuva on käynnistynyt Opetus- ja kulttuuriministeriön tuella ja sen toteuttaa Tampere Guitar Festivalin kannatusyhdistys.

Hanke etsii mukaan suomalaisia toimijoita, jotka ovat kiinnostuneita esittelemään toimintaansa Pietarissa keväällä 2016 järjestettävässä Showcase-tilaisuudessa. 

Tiedustelut:

Suomalais-venäläisen kulttuurivaihdon edistämishanke
Koordinaattori Paavo Korpijaakko
paavo@tgf.fi
+358 (0)40 541 6675

Infosivu:

Hankkeen kansainvälinen tiedotus ja viestintä tapahtuu keskitetysti tässä osoitteessa, jota saa vapaasti jakaa: http://www.tgf.fi/finrus

UutisIA

Tällä palstalla tiedotetaan hankkeen etenemisestä ja tuoreimmista kuulumisista.

[22.2.2016] Pietarin reissu oli antoisa – paikalliset artistit esittelivät pietarilaisia tapahtumapaikkoja ja itsekin esiintyivät joka ilta. Lopputulemana saimme varattua kaksi tarkoituksiin sopivaan konserttipaikkaa, ja vahvistuksen osaavien venäläisartistien vastavierailulle kesäkuussa. Seuraava vaihe on varsinaisen showcase-tilaisuuden toteutus Pietarissa.

Lähdemme matkaan Allegro-junalla perjantaina 22.4.2016. Majoituspaikka on aivan toisen konserttipaikan vierestä, jossa lauantai-päivänä soi akustiset kitarat. Elena Obrazcova -kulttuurikeskuksessa esiintyvät Petri Kumela, Joonas Widenius, Janne Malinen ja Aleksi Rajala. Luvassa on soolo- ja duo-esityksiä. Konsertin yhteydessä soittimiaan on esittelemässä ainakin kitaranrakentaja Keijo Korelin. Illasta siirrymme JFC Jazz Clubille Nevan varrelle. Siellä soittavat flamenco-kitaristi Joonas Widenius sekä jazzahtava Duo Atmos. Duossa soittavat kitaristi Petri ja basisti Anu Ahjokoski. Tilaisuuksiin on kutsuttu paikallisia kulttuurialan ammattilaisia, agentteja ja media edustajia. Tilaisuudet ovat avoimia myös pietarilaiselle yleisölle. Sunnuntaina luvassa on verkostoitumista paikallisten toimijoiden kanssa, sekä (toivottavasti) vierailu Eremitaašissa – ja ehdottamasti yhteisruokailu edellisvierailulla löytyneessä georgialaisessa ravintolassa! Suomeen palaamme maanantaina 25.4.

Mutta nyt, jotta pääsisimme matkaan, on hoidettava ryhmäviisumit, matka- ja majoitusvaraukset, lehdistötiedotteet, kutsut ja ohjelma englannin kautta venäjäksi, sekä pari muuta pikku juttua. Lisää taas tuonnempana.
-tomi

[7.12.2015] Noniin. Paavo ja Tomi lähtevät ensi viikolla Pietariin tapaamaan hankkeen kontaktihenkilöitä. Samalla käymme tutustumassa eri esiintymispaikkavaihtoehtoihin ja kuuntelemassa potentiaalisia Tampereelle kutsuttavia artisteja.
-Tomi

[19.10.2015] Hankkeen valmistelu edistyy hyvin. Valmistelen parhaillaan vierailua Pietariin. Matkaamme Tomin kanssa joulukuussa tutustumaan paikallisiin esiintymispaikkoihin, Suomi-taloon ja tapaamme myös pietarilaisen yhteyshenkilömme, jonka kanssa suunnittelemme käytännön toteutusta. Katsastamme matkalla myös muutaman paikallisen artistin.
-Paavo

[15.9.2015] Yhteydenpito Pietariin on alkanut positiivisissa merkeissä. Pohjatyö niin vientinäkymien kuin ryhmäviisumien ja tapahtumapaikkojen kartoittamiseksi on käynnissä. Hankkeelle etsitään lisärahoitusta niin julkiselta kuin yksityiseltä puolelta. Myös mahdollisuuksia laajempimuotoisen FinnExpo-tyylisen tapahtuman järjestämiseen yhteistyössä muiden toimalojen edustajien kanssa tutkitaan. 

HANKETTA TUKEE

Opetus- ja kulttuuriministeriö