Tampere Guitar Festival 3.-11.6.2017

Eventmore - TGF:n virallinen mobiilisovellus

Konserttikalenteri // Artistit

Ti 6.6.2017 • Melancholy with guts

Konsertti sisältyy Konserttipassiin Konsertti sisältyy VIP-passiin

Janne Malinen & Aleksi Rajala

Kitaraduo Janne Malinen & Aleksi Rajala (FIN), kitara

Tyyli: klassinen • Arvioitu kesto: 1h 30 min sis. väliaika • Numeroimattomat paikat

Kun kotkalaissyntyinen kitaravirtuoosi Aleksi Rajala haki Sibelius-Akatemian nuoriso-osastolle Janne Malisen oppilaaksi vuonna 2004, ei hän silloin vielä tiennyt, että opettaja-oppilas-suhde johtaisi myöhemmin kitara-duon syntyyn. Vuonna 2014 alkunsa saanut kitaraduo Aleksi Rajala & Janne Malinen on juuri niin persoonallinen ja viehättävä kuin ovat heidän jäsenensäkin. Duo Rajala&Malinen pyrkii ohjelmistovalinnoissaan autenttisuuteen ja omaperäisyyteen. Vuonna 2017 Suomi juhlistaa satavuotista itsenäisyyttään ja duo Rajala&Malisen ohjelmistossa kuullaan melankoliaa ja sisua tihkuvia säveliä Jean Sibeliukselta ja Erik Bergmanilta. Ohjelmistossa on myös Rajalalle sävelletty uusi soolokitarateos “Rajalla” Tamperelaiselta säveltäjältä Ilkka Hammolta sekä harvemmin kuultavia viehättäviä preludeja ja fuugia italialaiselta säveltäjältä Mario Castelenuovo-Tedescolta.

Aleksi Rajala (1987) on yksi suomalaisten nuorten kitaristien kärkinimistä. Hänet on palkittu useissa kansainvälisissä kitarakilpailuissa muun muassa Saksassa “International Guitar Competition Nürtingen 2012′′, ”International Guitar Competition Erwitte 2010” ja Italiassa ”International Guitar Competition Stefano Strata 2011”. Rajala on konsertoinut Itävallassa Linzin Bruckner- konserttitalossa, Saksassa Münchenin filharmonikkojen Gasteig- konserttisalissa, Italiassa Pisan Teatro Verdi- oopperassa ja muualla Euroopassa. Opinnot veivät Rajalan ensin Sibelius- Akatemian nuoriso-osastolle Janne Malisen oppilaaksi. Myöhemmin Rajala valmistui maisteriksi erinomaisin arvosanoin sekä Sibelius-Akatemiasta että Münchenin musiikkikorkeakoulusta opettajinaan Jukka Savijoki ja Franz Halasz.

Janne Malisen (1974) taival huipulle alkoi vuonna 1987 Savonlinnan musiikkiopistosta. Innoittajina toimi heavyrock ja kitarasankarit. Yhden sormen soittotekniikka ja plektra vaihtui pian klassiseen tyyliin ja 1992 hänet palkittiin nuorimpana osanottajana K.V. Leino -kitarakilpailussa Jyväskylässä. Ura on jatkunut menestyksekkäästi levytyksin (Fragilia 2006, Renaissance Album 2009) ja konsertein mm. Espanjassa, Englannissa, Saksassa, Venäjällä ja Yhdysvalloissa. Malinen on valmistunut erinomaisin arvosanoin Sibelius-Akatemiasta ja Lontoon Kuninkaallisesta Musiikkiakatemiasta. Taiteellisen työn lisäksi Malinen on työskennellyt kitaransoiton tuntiopettajana Sibelius-Akatemiassa vuodesta 2003 lähtien.

Ohjelma

Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuoden kunniaksi melankolista ja sisuunnuttavaa suomalaista musiikkia kahdella kitaralla Erik Bergmanin, Jean Sibeliuksen ja Ilkka Hammon voimin. Kokonaisuutta koristavat italialaisen Mario Castelenuovo-Tedescon viehätättävät preludit ja fuugat sekä espanjalaisen Enrigué Granadoksen romanttinen valssisarja Valses Poéticos.

DUETOT:

Mario Castelnuovo-Tedesco (1895-1968) Les Guitares bien tempérées Op. 199

Jean Sibelius (1865-1957) Sov. Ilkka Hammo

Enriqué Granados (1867-1916): Valses poéticos

SOOLOT:

Erik Bergman: Midnight op. 83 (1977)

Ilkka Hammo: Rajalla (On the boundary) for solo guitar (2016)

Lisätietoa

• Konsertti on akustinen ilman äänentoistoa

Tilaa uutiskirje